Електричний змішувач – новинка на російському ринку

Змішувач з підігрівом води (електричний змішувач) – нове явище на вітчизняному ринку сантехніки. Більшість користувачів взагалі не підозрює про існування такого хитромудрого пристрою, а ті, хто знає, до ладу не знають про внутрішній устрій і принцип роботи такої конструкції. У даній статті, ми заповнимо дані прогалини.

Загальні характеристики – що являє собою електричний змішувач

Щоб зробити життя людини більш комфортною і безтурботним, виробники змішувачів вирішили оснастити свої вироби двома (як правило) регуляторами.

Перший, дозволяє регулювати і запам’ятовувати температуру води, що подається, другий – регулює і зберігає рівень напору. При цьому, послідовність дій при включенні пристрою буде наступною: встановлюємо температурний режим, включаємо воду, регулюємо силу напору і зберігаємо параметри.

Сьогодні, відомі два типи змішувачів з підігрівом – обладнані сенсорним екраном і оснащені механічним приводом. Розглянемо:

  • Пристрої з сенсорною панеллю, управляються за допомогою кнопок. Харчування системи проводиться як від мережі, так і від батарейок. Є моделі (таких мало), управління якими здійснюється за допомогою пульта дистанційного керування;
  • Механічні моделі оснащені не кнопками, а механічними вимикачами. Тут все залежить від фантазії дизайнерів – це можуть бути важелі, вентилі або рукоятки, оформлені різними декоративними вставками.

Існують різні конструкторські рішення електро змішувачів, призначених для установки як в ванних, так і на кухнях. Є й універсальні моделі, які можуть бути використані в приміщеннях будь-якого типу і призначення.

Внутрішній устрій – принцип роботи агрегату

Незважаючи на уявну складність конструкції, змішувач має найпростіше внутрішній устрій. Суть роботи пристрою проста – кожен окремий прилад оснащений спеціальним змішує клапаном, який регулюється за допомогою патрона. Патрон – надчутливість пристрій, зібране з біметалевих пластин, які реагують навіть на мінімальне зміна температури (бувають патрони на восковій основі).

Принцип дії патрона досить простий:

  • При щонайменшій зміні температури, патрон змінюється в розмірах (стискується або розтискав);
  • Щоб відрегулювати температурний «межа», необхідно підкрутити спеціальний регулювальний гвинт;
  • У разі, якщо буде відключена холодна вода, гарячий потік не буде надходити в систему – вступити сигнал про блокування подачі окропу, адже максимальний температурний поріг становить 80 ° С;
  • Після того, як подача холодної води відновиться, система автоматично почне змішувати холодну і гарячу воду.

Буде цікавим: Змішувачі з граніту для кухні – краса в камені

Виходить, що електро змішувач на кухню запобігає ризики опіку окропом. Такі пристрої користуються особливим попитом в лікарнях, дитячих садах та інших установах з сантехнікою громадського користування.

Переваги і недоліки пристрою

Електричний змішувач для кухні, як і будь-який інший прилад, має свої позитивні і негативні характеристики. Почнемо з позитивних:

  • Економічність. Змішувач такого типу дозволить значно заощадити. Дана характеристика корисна, при сукупної роботі пристрою з водонагрівальними котлами, які для підігріву води використовують електроенергію. Також, на змішувачі є можливість встановити режим економної роботи, що дозволить витратити набагато менше води;
  • Безпека. Можна сміливо стверджувати, що в процесі купання або вмивання, у вас практично відсутні шанси отримати термічний опік. Такі поняття, як занадто гаряча або холодна вода зникнуть назавжди – ви не отримаєте опік і не поринете в крижану воду;
  • Підвищений комфорт. У разі, якщо у водопровідній системі відбуваються кардинальні зміни (в плані сили натиску і зміни температурного режиму), на виході з крана все залишиться як і раніше – встановлена ??вами температура і сила напору будуть на колишньому рівні, що не зазнавши ніяких змін;
  • Надійність. Змішувач з термостатом дуже складно вивести з ладу, і навіть якщо таке станеться, виробники дають серйозні гарантійні зобов’язання (від 3 до 5 років), що дозволяє проводити ремонт пристрою безкоштовно, за короткі проміжки часу.

З перевагами розібралися. Що стосується недоліків, то всі вони зводяться до одного – висока вартість виробу і комплектуючих. Але якщо запитати у тих, хто на постійній основі користується газовими колонками і відчуває постійні проблеми з напором – для них покупка змішувача з електричним підігрівом являє собою справжня подія, яке вирішує безліч побутових проблем. Також, варто відзначити той факт, що вартість виробу з термостатом ненабагато відрізняється від вартості простого змішувача.

Буде цікавим: Трохи про змішувачі з гнучким шлангом-зливом

Підбиття підсумків

Змішувач на кухню, оснащений термостатом – сучасне, ефективне пристрій, який не тільки підтримує оптимальну температуру в водопровідній системі, а й забезпечує її безперебійну подачу. Нерідко, змішувачі такого типу використовуються на харчових виробництвах, в перукарнях і салонах краси – це дозволяє співробітникам використовувати пристрій повсюдно, не витрачаючи додаткового часу на регулювання води.

Вбудовані нагрівачі в змішувачах на відео