Готуємо лимонний лікер в домашніх умовах

Ви цінитель оригінальних напоїв і вмієте дивувати своїх гостей? Для цього не обов’язково бігти за вишуканим вином або колекційним коньяком. У домашніх умовах можна приготувати такий напій, який не залишить байдужим нікого – лимонний лікер.

особливості лікеру

  1. У італійців лимонний лікер відомий як «Лімончелло» і дуже популярний серед жителів країни. Найчастіше його вживають в чистому вигляді, рідше можуть зробити оригінальний коктейль.
  2. Відомо, що поєднання алкоголю, цукру і лимона надає напою незвично свіжий смак. Тому, головне правило його вживання – охолодження, як самого лікеру, так і келихів.
  3. Щоб вживання такого лікеру доставило справжнє задоволення, а не швидке сп’яніння, слід робити паузи між прийомом. Поєднувати лимонний напій найкраще з фруктами або десертами на основі морозива.

до змісту ^

головний інгредієнт

Щоб приготувати напій для справжніх цінителів вишуканості і незвичайного смаку, необхідні кілька простих інгредієнтів і головний, зрозуміло, лимон.

До вибору лимона, для приготування лікеру в домашніх умовах, необхідно підходити з особливою ретельністю. Адже від цього безпосередньо залежить смак кінцевого продукту, незалежно від обраного рецепта. Лимон повинен бути стиглим, а шкірка середньої товщини. Такий фрукт має злегка матову, але пружну шкірку, і трохи м’якше, ніж зелений. Яскравий колір лимона ще не свідчить про зрілість. Найчастіше, вони потрапляють до нас на прилавки незрілим, щоб довше зберегти товарний вигляд, але нюх обдурити складніше, тому звертаємо увагу на аромат.

Тому, якщо ви зібралися робити лікер з лимонів в домашніх умовах, то вибирайте кращі стиглі фрукти.
до змісту ^

Рецепт на цедрі

Це класичний рецепт приготування лікеру в домашніх умовах на основі спирту.

знадобиться:

  • 4 зрілих лимона (з жовтою шкіркою);
  • 300 мл спирту;
  • 200 гр цукру;
  • 500 мл води;

Покрокові дії:

  1. Стиглий цитрус ретельно помити і підсушити. Класичний рецепт припускає використання тільки шкірки, тому натираємо цедру на тертці, або тонко зрізаємо її і дробу до дрібних пластівців.
  2. У чисту, суху скляну ємність висипаємо цедру, заливаємо спиртом і 200 мл води. Для того, щоб все настоялося – щільно закриваємо банку, збовтуємо і ставимо в прохолодне місце.
  3. Витримуємо близько 8 днів, до придбання жовтого кольору рідиною.
  4. За допомогою металевого сита, проціджуємо, видаляючи цедру.
  5. У каструлі варимо цукровий сироп, 200 гр цукру і залишок води. Обов’язково на маленькому вогні, протягом 8 хвилин. Коли почне пінитися – знімаємо і охолоджуємо.
  6. Остиглий сироп і настоянку, змішуємо і добре збовтувати. Після розливаємо в пляшки і ставимо в холодне місце. Для густоти, в цьому випадку, можливо використовувати і холодильник.

Використовуючи нескладний рецепт, вийде ароматний лікер, з лимонним смаком.

При зміні кількості складових смак може змінюватися.

Щоб зробити лікер в домашніх умовах на ваш смак, пропорції основних інгредієнтів можна трохи змінювати, доводячи його до досконалості.
до змісту ^

Рецепт з соком

Цей рецепт схожий на класичний, але цедра настоюється на горілці.

Що і скільки буде потрібно:

  • 8 штук жовтих стиглих лимонів;
  • 1 л горілки;
  • 0,5 кг цукру;
  • 0,5 л води.

Покрокові дії:

  1. Моєму лимони і витираємо насухо.
  2. Натираємо або дробу цедру на дрібні пластівці.
  3. У чисту суху банку висипаємо її і наполягаємо на водке10 днів в прохолодному місці.
  4. З фруктів без шкірки, вичавлюємо сік і ставимо в холодильник.
  5. Коли консистенція буде яскравого жовтого кольору, проціджуємо її крізь металеве ситечко.
  6. Далі необхідно зварити сироп і додати в нього сік лимона.
  7. Охолоджені інгредієнти змішуються. Після, їх необхідно прибрати в холодне місце на 30 днів.
  8. Безпосередньо перед вживанням напій поміщають на 10-15 хвилин в морозильну камеру, так він ще більше проявить свій смак.

Такий лікер в домашніх умовах виходить не відрізняється від італійського оригіналу. Як і в приготуванні домашнього вина, кожен господар робить його по-своєму, так і рецепт лікеру можна коригувати за бажанням, додаючи в нього палички кориці. Приготувати його дуже легко і навіть змінюючи кількість інгредієнтів, можна зробити свій фірмовий лимонний лікер.
до змісту ^

висновок

Варто зазначити, що рецепт дуже простий і не вимагає особливих знань і умінь. Але, як і будь-яку страву, необхідно готувати його з любов’ю, і тоді лимонний лікер, стане улюбленим напоєм всіх близьких для дружніх посиденьок і душевних бесід.