Готуємо малиновий лікер в домашніх умовах

Дивувати гостей стравами домашньої кухні – улюблене заняття жінок і навіть чоловіків. А ось зробити домашній алкоголь, може не кожен, але старання вміють гурмани гідно оцінять. Не виключенням з цього правила будуть і лікери. Зробити їх не так складно як вино, а результат виходить не гірше ніж у магазинних варіантів. Малиновий лікер один з найбільш яскравих представників цих напоїв.

Чому малина?

Кращими алкогольними напоями домашнього виробництва вважаються настоянки, вина, лікери. В основі складів – ягоди. Лікер на з малинових ягід вважається одним із найсмачніших.

Завдяки своїй солодощі ця ягода як ніяка інша підійде саме для лікеру, а якщо вона з лісу а не з саду, то аромат гарантований.

До того ж малина має лікувальні властивості. Вона джерело вітамінів. Навіть її листя містять корисні речовини.

Домашній лікер з малини має безліч рецептів. Варіації приготування дивують. За основу в творі алкогольного чуда використовують навіть варення. В рецепти додають коньяк, ваніль, смородину, розбавлений спирт. Роблю змішані настойки, використовуючи кілька видів ягід. Навіть з жовтого сорту малини виходить гідна наливка.

Лікер, малина в якому головний компонент, буває двох типів. Бродіння ягід з цукром перший тип приготування. З додаванням алкоголю до складу – другий. Давайте експериментувати.
до змісту ^

Рецепт без додавання спирту

Класичний рецепт малинового лікеру без алкоголю. Його фортеця на виході від 18-20%. Її досягають бродінням.

Інгредієнти на ємність 3л .:

  • малина – 2,2 кг;
  • цукор – 0,8 кг;
  • вода – 200 грам.
  1. Перебрати малину варто заздалегідь, видалити плодоніжки, очистити від жучків. Можна, попередньо, промити її в сольовому розчині (1 л води х 1ч. Л. Солі).
  2. Починаємо процес пріготовленія.Засипаем інгредієнти в банку шарами, чергуючи малину і цукор. Додаємо фільтровану воду (не кип’ятимо). Щоб ягоди пустили сік, тиснемо їх.
  3. Зав’язавши верхню частину банки марлею, ставимо її в тепле місце. Слідкуйте за сумішшю протягом 4 днів.
  4. Побачивши початок бродіння, замініть марлю водяним затвором – кришкою або гумової рукавичкою з невеликими отворами. Поверніть в тепле місце. Дочекайтеся закінчення бродіння. Це приблизно 10-20 днів.
  5. Процідіть. Рідина злийте назад в ємність, поставте в темне прохолодне місце, закупоривши кришкою. Зберігати в даних умовах 2 дні.
  6. За рахунок швидкого бродіння малиновий лікер готовий до вживання протягом місяця.

Термін зберігання – до 1 року. Цукристість напою 30%. Фортеця – 20%. Результат – 2 літри.

Для отримання більшого обсягу, досить збільшити початкове число продуктів в рівних пропорціях.
до змісту ^

Рецепт на горілці

В умовах домашнього приготування часто лікер роблять з додаванням алкоголю. Це збільшить міцність напою до 25-35%.

Складові:

  • малина – 350 грам;
  • лимон – половинка або маленький цілий;
  • горілка – 0,75 л .;
  • сироп цукровий – не більш 200 мілілітрів.
  1. Ягоди розминаємо. Додаємо лимон, попередньо зняти шкірку. Заливаємо алкоголем. Час настою – три тижні, після додаємо сироп.
  2. Відправляємо продукт на 1,5 місяці замість, захищене від попадання прямих сонячних променів.
  3. Дегустувати напій можна, коли воно настоїться.

У приготуванні настойки можна змінювати пропорції. Експериментуйте. Спробуйте подвоїти кількість малини, а обсяг горілки – скоротити в два рази. Смак малини буде відчуватися більш насиченою.

В умовах відсутності в будинку горілки можна замінити її 350 мл самогону.


до змісту ^

Рецепт – ягідний джин

Готуватися 3 місяці. Смак – божественний, а, значить, варто спробувати.

Беремо ємність з герметичною кришкою. Трилітрова банка в умовах будинку – прекрасно підійде.

склад:

  • малина – 0,5 кг;
  • джин -750 мл;
  • цукор – 450 грам.
  1. Всі інгредієнти відправляємо в банку (ягоди тиснути не варто). Останнім додаємо джин. Герметизуємо посудину і відправляємо настоюватися.
  2. Простежте, щоб місце було досить прохолодним. Підійде льох або комора. Місяць чекаємо.
  3. Цукор повинен повністю розчинитися. Заважаємо напій щодня.
  4. Після ще 2 місяці очікуємо. Тару краще періодично перевертати.
  5. Проціджуємо через фільтр, можна марлевий, склавши її в декілька разів.

Малиновий лікер виходить неймовірний. Сміливо запрошуйте в гості друзів і пробуйте.
до змісту ^

післясмак

Класичні рецепти, наведені в цій статті, стануть для вас доброю нагодою проявити свій творчий хист у створенні елітних напоїв в домашніх умовах. Покроковий опис виготовлення настоянки, дозволить вам не обтяжувати себе пошуками різних відео з методами готування цього чудо напою.

Сміливо запасайтеся ягодами. Імпровізуйте, грайте з компонентами. Створюйте настоянку за своїми уподобаннями.

Спробувавши раз, ви не захочете купувати вино в магазині. Смак домашнього продукту вище в кілька разів. Аромат – зберігає смак літа. Насичений колір – радує око. Витрати сил при цьому мінімальні. Головне – запастися терпінням і дати можливість напою настоятися.

Подавати його краще охолодженим.

Він підійде для будь-якого свята, стане прикрасою столу. Друзі оцінять вас гідно і будуть випитувати таємниці створення смачної наливки. З’явитися нова тема для розмови. Поділіться з ними своїм секретом.

Приємною вам дегустації.