Класичний рецепт Бейлиз в домашніх умовах

Бейліс – всесвітньо відомий лікер кремового кольору з 17% вмістом алкоголю, що володіє дивовижним вершково-карамельним смаком. Він з’явився в Ірландії більше 40 років тому і з тих пір користується великою популярністю в будь-якому місті. Початковий рецепт, що датується 26 листопада 1974 г., припускав змішування вершків, віскі, ванілі, карамелі, цукру і шоколаду. Незважаючи на те, що технологія виробництва донині зберігається в найсуворішій таємниці, існує кілька способів, завдяки яким можна виготовити лікер Бейліз в домашніх умовах.

Особливості

Цей молочний лікер має ряд корисних властивостей, головне з яких – він допомагає позбутися від депресії і підняти настрій. Принцип виробництва передбачає, що кожна частина віскі покривається частиною вершків. Згодом, до отриманої суміші додають какао та інші інгредієнти. Природно, в домашніх умовах повторити оригінальну технологію складно. Однак ж приготувати сам напій вдома не так складно як може здатися, навіть використовуючи звичайні інгредієнти. Важливо застосовувати тільки натуральні і якісні продукти. Пляшка Бейліса в закритому вигляді може зберігатися до 18 місяців, але, як радять автори оригінальної рецептури, лікер краще вживати відразу.
до змісту ^

основа напою

Віскі і вершки є головними інгредієнтами напою. Однак, щоб приготувати Бейліс своїми руками, необов’язково вдаватися до покупки дорогих продуктів в магазині. Можна скористатися звичайною якісної горілкою і жирним молоком. Але, якщо для приготування використовувати вершки, слід стежити за їх жирністю, яка повинна бути на рівні 30%. Саме від цього інгредієнта залежить густота лікеру.
до змісту ^

класичний рецепт

Існує безліч різноманітних способів приготування Бейліса: з м’ятою, кави або корицею. Але найбільш близьким до оригінального смаку є класичний рецепт. Щоб його приготувати слід використовувати всього чотири продукти:

  • горілка або віскі хорошої якості – о, 5 л .;
  • 30-ти відсоткові вершки – 350 мл;
  • згущене молоко – 380 г;
  • ванілін – 1 пакетик.

Головне – не купувати дешевий алкоголь, оскільки можуть виникнути проблеми як з самим приготування, так і зі смаком, що кардинально зіпсує все враження від напою.

  1. Першою дією необхідно збити вершки. Для більш швидкого і кращого ефекту, їх варто заздалегідь охолодити.
  2. Через пару хвилин, продовжуючи збивати, додати ванілін і підсолодити все згущеним молоком, яку варто вливати тонкою цівкою.
  3. Через 5 хвилин в отриману суміш додати горілку і ретельно перемішати до однорідності.
  4. Після здійснення всіх дій залишити молочний лікер настоюватися як мінімум на 2 години, як максимум на пару днів.
  5. Рецепт передбачає постійне струшування пляшки, щоб уникнути виникнення осаду і підтримувати однорідну консистенцію.

У результаті повинна утворитися тягуча маса кремового кольору з тонким вершковим смаком і солодкуватим запахом. Отриманий домашній Бейліз краще відразу не вживати? коли він добре настоїться (3-4 дні), його смак вийде максимально близький до оригінального лікеру.
до змісту ^

Рецепт для гурманів

Також, одним з самих поширених і вишуканих способів приготування є наступний рецепт. Цей варіант передбачає, що необхідно самостійно зробити спиртову основу для напою. Її краще приготувати заздалегідь.

Для алкогольної основи знадобиться:

  • цукровий пісок – 3-4 ст. л .;
  • імбир – 1/3 ч. л. (Мелений сухий);
  • ванілін – до 8 р .;
  • дубова кора мелена – 1 ч. л .;
  • мед – 3 ч. л .;
  • спирт харчової 60% – 400 мл.

Основні компоненти:

  • вершки 10% – 1л .;
  • згущене молоко- 380 г;
  • яйця (жовтки) – 2 шт .;
  • розчинний або натуральну мелену каву – 2 ч. л .;
  • ванілін або ванільний цукор – 2 пакетики.

  1. Спочатку варто приготувати алкогольну основу. Для цього необхідно посмажити цукор до легкого коричневого кольору.
  2. Висипати мелений імбир, ванілін, кору дуба, мед.
  3. Отриману суміш залити спиртом, щільно закрити і залишити, як мінімум на 5 днів настоюватися. Щодня перемішувати і в кінці терміну відфільтрувати.
  4. Щоб зробити сам молочний лікер необхідно дотримуватися наступних дій.
  5. У глибокій мисці збити півлітра вершків і яєчні жовтки до однорідності.
  6. Додати згущене молоко, кава і заново збити.
  7. Після перемішування, долити вершки, алкогольну основу і 1,5 пакетика ваніліну.
  8. Отриманий напій перелити в ємність і поставити настоятися в холодильник на 4 дні.
  9. Після настоювання вийде лікер з жирної прошарком зверху. Цей шар потрібно акуратно прибрати, а сам Бейліс профільтрувати і розлити.

За допомогою отриманого лікеру можна приготувати різні коктейлі або десерти. Рецепт будь випічки стане вишуканіші після додавання в нього невеликої кількості Бейліса.

до змісту ^

Відео рецепт на коньяку


до змісту ^

висновок

Дотримуючись основних пропорцій і покрокових дій, які прописує певний рецепт, будь-який бажаючий може приготувати лікер Бейліз в домашніх умовах.

Разом з ним можна подавати цукерки, тістечко або фрукти. Справжні гурмани з легкістю здатні створити свій власний рецепт Бейліса, додавши до нього що-небудь нове і оригінальне.