Коли починають нестися перепілки: як часто

Коли починають нестися перепілки

Наступ статевого дозрівання

Серед переваг розведення перепелів досвідчені фермери відзначають скоростиглість цих птахів. Статеве дозрівання наступає у перепілок в 1-2 місяці, коли їх маса становить 100 г. Визначити наступ статевого дозрівання, якщо ви купили вже дорослих пташенят, можна з їхньої поведінки. Самі починають тихенько посвистувати, а самці голосно кричать.

Як несуться перепілки і скільки триває активна кладка, залежить безпосередньо від породи і віку. Спочатку виробничий показник становить всього 8 яєчок в місяць, але поступово темп нарощується і наступні 6 місяців їх кількість становить по 25 штук за місяць. Річний виробничий показник несучок – 300 яєць.

Перепелиці несуться в певний час доби. Велику роль відіграє порода. Наприклад, японська перепілка відкладає яйця відразу після прийому їжі. Лине самка за певною схемою, яку необхідно знати кожному птахівників:

  • протягом 5-6 діб птах несе 1 яйце в день;
  • потім йде перерва день-два.

Якщо ж птиця не несеться протягом тривалого терміну, тут криється зовсім інша причина, тому доцільно звернутися до ветлікаря. Спад несучості може бути спровокований інфекційним захворюванням або ж неправильним доглядом. Перш ніж заводити перепілок, необхідно дізнатися все про правильний догляд за ними, про оптимальні умови і особливості змісту.

Чим може бути викликаний спад продуктивності?

Якщо перепілки перестали нести яйця, першочергове завдання фермера – з’ясувати якомога швидше, в чому причина і усунути її. Коли несучість починає спадати, необхідно переглянути раціон харчування і умови утримання:

  • велику роль відіграє ілюмінація: тривале перебування в приміщенні з штучним світлом призводить до того, що птах стає дратівливою, це і знижує продуктивність;
  • перепади температури впливають на апетит і стан здоров’я пташок: підвищена знижує апетит, в результаті перепілки недоотримують вітаміни і кальцій; при переохолодженні організму птиці відразу ж починає перенаправляти енергетичні ресурси на обігрів, відповідно, перната припиняє нести яйця;
  • протяг може стати не тільки причиною спаду несучості, але і втрати оперення;
  • зміни показників вологості повітря.

Раціон харчування – головна причина погіршення виробничих показників. Харчування несучок має включати протеїни, білок, кальцій і всі необхідні для нормального розвитку полівітаміни. Несучість починає падати не тільки якщо корм підібраний неправильно, але і коли порушується режим харчування. Щільність посадки – ще один важливий фактор, що впливає на яйцекладку.

При покупці для утримання птахів в домашніх умовах поголів’я доводиться транспортувати, що негативно позначається на здатності відкладати яйця. Період адаптації до нового місця становить від 14 до 21 дня. Крім транспортування стресом для перепілок є занадто гучні звуки. У період линьки у будь-яких несучок настає затишшя. Коли змінюють самця в стаді, самі починають нестися тільки через тиждень, вплинути на цей процес ніяк не можна.

Перший тривожний дзвіночок, який свідчить, що у птахів інфекційне захворювання, – це зниження продуктивності і якості продуктів. Зміни в структурі шкаралупи – серйозний привід для звернення за допомогою до фахівця. Перепелиця активно мчить на протязі 2-3 років, при досягненні цього віку птахів варто відправляти на м’ясо.

Методи збільшення виробничих показників

Безпомилково причина зниження несучості визначається далеко не завжди, тому як провокуючих чинників існує дуже багато. Навіть якщо птах лине нормально, то для будь-якого птахівника збільшення виробничих даних є самоціллю. Щоб якість яєць у перепілок залишалося на висоті і збільшувався приріст середньостатистичних показників, в раціон необхідно додати такі продукти, як:

  • кісткова або рибна труха;
  • гравій та ракушняк.

Потрібний раціон харчування можна підібрати, скориставшись відео, записаними досвідченими фермерами для новачків, де вони діляться своїми секретами. Дуже важливо не тільки тримати птахів в оптимальних умовах, годувати повноцінним кормом, а й дотримуватися режиму. Протягом доби доросла перепілка повинна споживати 30 г комбікормів, розділених на 3 прийоми. Клітка, в якій міститься перепел, завжди повинна бути чистою. Для отримання яєць з більш високими якісними показниками самок можна утримувати без самця.

Оптимальна температура повітря в приміщенні повинна доходити до 20 ° С. Штучний світловий день повинен тривати близько 17 годин. При збільшенні даного показника у перепілок трохи підвищується несучість, але вони швидко втрачають сили і починають хворіти, в кінцевому рахунку можуть навіть загинути. Важливо пам’ятати, що недогодовування або перегодовування птахів однаково погано впливає на несучість.

Підбір найвигіднішою різновиди

Як вже було сказано вище, найменших представників сімейства курячих цінують за скоростиглість і високу несучість. Серед найбільш плідних видів виділяють 2 провідні породи: Естонську і Японську. Найчастіше на перших місцях виявляється японська порода.

Самка мчить найбільш активно, досягнувши 2-3-х місячного віку. За все своє життя така особина здатна видати до 1000 яєчок, тому порода знаходиться на першому місці за популярністю серед наших фермерів. Порівняно високу конкуренцію можуть скласти англійські перепела. Після досягнення найбільш продуктивного віку самка здатна нести 20-22 яйця за 4 тижні.

Серед м’ясних порід високо цінуються представники породи Фараон, Техаських білих, Маньчжурських перепелів. Особи мають порівняно невисоку яєчну продуктивність, однак швидко набирають досить велику вагу. М’ясо таких особин володіє відмінними смаковими якостями.

Якщо Ви хочете дізнатися в якому віці і коли начина


В якому віці починають нестися перепела?

Якщо Ви хочете дізнатися в якому віці і коли начина

Коли починають нестися перепела. Розведення перепел?


Коли починають нестися перепела // Перше яйце // Перепелиці в домашніх умовах

Коли починають нестися перепела. Розведення перепел?


У скільки починають нестися перепела

Якою має бути структура шкаралупи?

Досягнувши віку статевої зрілості, самка в середньому дає 2-3 яйця. Жіноча особина мчить на протязі 5-6 днів, а потім настає період затишшя, який не перевищує 2-3 днів. Якщо час затишшя більше зазначеного терміну, є причини для хвилювання.

Найчастіше яєчна шкаралупа не є однорідним відтінку. На сірому або блідо-жовтому тлі присутні темні вкраплення. У кожної породи відтінок яєць відрізнятиметься. Важливо в перший час після початку яйцекладки стежити, щоб така ж забарвлення зберігалася протягом усього несучості періоду. При будь-яких найменших змінах кольору або структури необхідно звернутися за допомогою до ветеринара.

узагальнення

У розведенні перепелів важливо знати, коли і як мчать птиці, щоб мати можливість отримувати повноцінні продукти і забезпечувати пернатим відповідний догляд. Будь-які відхилення від норми в продуктивності особин сигналізують про наявність захворювання або неправильному утриманні. Якщо під час несучості періоду затишшя триває більше 3-х діб, це вже перший сигнал господареві ретельно переглянути умови утримання і раціон.

Відтінок яєчної шкаралупи і її структура теж є показником здоров’я птиці. Колірна палітра яєць у різних порід буде відрізнятися. В інтернеті можна подивитися відео, де розповідається про яйценоских якостях різних порід. Щоб птахи були здоровими і радували високою продуктивністю, необхідно дотримуватися елементарних правил утримання. Головне – це гігієна і чистота, тому дуже важливо регулярно чистити клітки і встановлювати раз в тиждень ящики з гравієм і золою.

Дуже важливим моментом в підтримці нормальної життєдіяльності та збільшення несучості грає раціон і режим харчування. У період досягнення статевої зрілості в раціоні самок повинні переважати білки, тваринні протеїни, кальцій і всілякі вітаміни. Що стосується режиму харчування, то однаково погано позначається на виробничих показниках і недоїдання, і переїдання. При недоотримання вітамінів і кальцію може проявитися канібалізм, порушується структура яєчної шкаралупи. При ожирінні птах також не здатна давати багато яєць. Необхідно ретельно контролювати, скільки пташка їсть на добу, оптимальна кількість їжі на одну особину – 30 м