Лікер Калуа в домашніх умовах

Кожен з нас напевно хоче порадувати і здивувати гостей якимось вишуканим або незвичайним блюдом або напоєм. Безпрограшним варіантом є напої, приготовані на основі поширеного мексиканського лікеру kahlua. До речі, пити напій можна і в чистому вигляді. Його винайшли в 30-х роках XX століття. Основу лікеру Калуа становить тростинний спирт, кавові зерна, цукор і ваніль. За іншими даними замість тростинного спирту використовують ром.

Зараз найбільш відомо 5 брендів цього напою:

  • Mudslide – готовий до вживання в чистому вигляді;
  • Hazelnut – з горіховим ароматом;
  • French Vanilla – з присмаком ванілі;
  • Original – можна додавати в каву або пити як самостійний напій;
  • Especial – найміцніший напій 36%.

Більшості людей подобається запах кави, його аромат і смак, тому лікер Калуа користується великою популярністю. Він легкий, неміцний і приємний. Додавши його в коктейлі, вони придбають приємний аромат і особливий кавовий присмак. Такий кавовий лікер можна приготувати в домашніх умовах.

Рецептів приготування kahlua величезна кількість. За основу підійде як розчинна кава, так і заварний. Можна використовувати ванільний цукор або ванільну есенцію. Варіацій приготування безліч, ось деякі з них.

Рецепт на основі розчинної кави

Для цього нам знадобиться:

  • 200 гр. розчинної кави;
  • 350 гр. цукру;
  • 2 склянки води;
  • 2 склянки рому;
  • 1 стручок ванілі або ванільна есенція;
  • ємність об’ємом 1 літр.

Рецепт приготування:

  1. Для початку, потрібно закип’ятити воду, потім додати в неї цукор і розчинну каву, перемішати.
  2. Потім почекати хвилин 15 поки напій охолоне і додати в нього ром або горілку. Ром краще купувати середньої вартості. Можна також використовувати горілку чи розведений до 50% спирт, вище не треба так як міцність напою теж зросте.
  3. Потім цю рідину вилити в літрову ємність і покласти туди стручок ванілі або додати есенцію.
  4. Поставити готовий лікер kahlua в холодильник і дати настоятися йому не менше місяця. Через 30 днів можна пити.

до змісту ^

Рецепт на основі звареного кави

Складові:

  • 2,5 чашки звареного міцної кави (сорт будь-який);
  • 600 грам горілки;
  • 400 грам цукру;
  • ваніль (1 стручок);
  • літрова пляшка.

Як приготувати:

  1. Насамперед необхідно зварити міцну каву в кавоварці. Чим вище сорт кави, тим духмяний і смачний буде готовий лікер.
  2. Потім потрібно додати в каву цукор і ретельно перемішати до його повного розчинення. Краще цукор вводити маленькими порціями.
  3. Дочекайтеся, поки основа стане кімнатної температура, і додайте горілку.
  4. Змішавши вміст, переливаємо його в пляшку, додаємо ваніль і залишаємо настоятися.
  5. Такий рецепт вимагає часу і суміш повинна настоятися протягом трьох тижнів.
  6. На свій розсуд можна додати цедру апельсина, гвоздику або інші прянощі. Також можна трохи влити гліцерину, він додасть домашньому лікером калуа тягучість.
  7. Після проціджуємо напій і починаємо пити в компанії.

до змісту ^

Експрес рецепт

Ну, а якщо зовсім не хочеться чекати, а спробувати кавовий напій відразу, тобто ще один рецепт приготування лікеру kahlua в домашніх умовах. Потрібно тільки врахувати, що його смак і фортеця будуть дуже відрізнятися від попередніх варіантів.

Для приготування лікеру калуа в домашніх умовах на швидку руку знадобитися:

  1. пляшка об’ємом 1 літр;
  2. 470 грам води;
  3. 600 грам горілки;
  4. 150 грам розчинної кави;
  5. 400 грам цукру;
  6. 2,5 ложки ванільного екстракту.

рецепт:

  1. Спочатку варимо каву. У киплячу воду додаємо цукор і розчинну каву.
  2. Охолоджуємо протягом 20 хвилин.
  3. Додаємо горілку і ваніль, добре перемішуємо напій готовий до вживання.
  4. Для посилення аромату лікеру можна додати до суміші кілька какао-бобів.

Однак, будьте готові до того, що цей напій значно поступається за смаком попереднім рецептами.

до змісту ^

Як і з чим подавати лікер

Напій можна пити як самостійний продукт, його невелика фортеця привнесе трохи розслаблення і невимушеності в компанію.

Готовий Калуа можна додавати в коктейлі, тістечка, в каву для приємного присмаку.

Це мексиканське винахід підійде для використання в будь-якій обстановці, будь то ділова зустріч, романтичну вечерю або посиденьки з подружками.

Приготований особисто, напій додасть родзинку святкового столу або прикрасить звичайна вечеря, значно його поліпшивши. Головне, не бійтеся експериментувати з інгредієнтами і їх кількістю. Спробувавши приготувати лікер кілька разів, ви знайдете свій ідеальний рецепт кавового kahlua.