Що приготувати з копченої курки: кращі рецепти

Підкопченим курятина – улюблений усіма продукт. Навіть сама по собі птах – дуже ефектне блюдо. Але для різноманітності можна випробувати кілька страв з цим інгредієнтом, завдяки якому вони набувають приємний пікантний смак.

Чому копченості так улюблені в кулінарії? Неповторний смак, аромат і соковитість обробленої на багатті курочки прекрасно поєднується з більшістю інгредієнтів. Що приготувати з копченої курки такого, що б запам’яталося на святковій вечері або обіді в колі сім’ї?

Дієтологи не рекомендують безконтрольно вживати цей продукт, хоча і шкідливим його назвати складно. Звичайно, в птахові чимало холестерину, зате пікантний смак стимулює вироблення ендорфіну. Помірний прийом в їжу не зашкодить фігурі або роботі серця.

Особливо поширені салати з додаванням курячого копченого м’яса. Напевно, в кожній сім’ї є особливий рецепт. Якщо ж ви не знаєте, яке блюдо можна приготувати, виберіть оптимальний варіант, описаний далі.

Копчена курка: політ кулінарної фантазії

Рецепти з копченою куркою – це не просто салати. Хоча саме в них найчастіше вона включається в перелік інгредієнтів. М’ясо завдяки пікантному смаку нерідко використовується як проста нарізка для святкового столу, зустрічі гостей.

Відпочинок на свіжому повітрі є чудовою нагодою приготувати з копченостями сендвічі або бутерброди. Люблять їх і діти, наминаючи перед відходом до школи.

Чимало варіантів, які страви з копченої курятиною приготувати, так як це по-справжньому універсальний продукт. Він поєднується як з овочами і фруктами, так і компонентами тваринного походження – морепродуктами, сирами. Найбільш поширені салати з помідорами, перцем, квасолею, морквою, ананасом, грибами. Кулінари замінюють в рецептах копченої птахом м’ясо або ковбасу.

Переваги та способи зберігання копченої курки

Особливо ситними виходять гарячі страви з курчати. Печена картопля в поєднанні з сирною скоринкою, грибами і подушкою з копченостей – відмінний вечерю для всієї родини. Особливо смачним він вийде, якщо тушки були подкопчени самостійно. А про те, як зробити це в домашніх умовах, можна прочитати у статті.

Популярні рецепти «з димком»

Салат з копченої курки з ананасами

На основі поєднання курятини і ананасів будуються десятки рецептів салатів. До складу один з них входять:

  • 200 г птиці;
  • 300 г консервованих ананасів;
  • 300 г вареної шинки;
  • заправка (майонез, сіль, каррі).

Грудка або ніжка нарізається соломкою (без шкірки і жиру). Так само шинкують ананаси і шинка. В окремій ємності готується соус і змішується з основними компонентами.

Млинцевий салат з копченою куркою

Ще один салат цікавий одним зі своїх інгредієнтів – млинцями. Для його приготування знадобиться:

  • 200 г копченої грудинки;
  • свіжий огірок;
  • «Тісто» для млинців з одного яйця, молока і муки;
  • соняшникова олія для обсмажування;
  • заправка – майонез;
  • кріп і листя салату для прикраси;
  • сіль.

Млинці випікають і нарізаються тонкою соломкою. Огірки і курятина подрібнюються кубиками, прожарені горіхи розминаються в ступці. На листя салату викладаються врозкид інгредієнти, поливаються підсоленим майонезом і посипаються зеленню.

Солянка з копченою куркою

Рецепти з копченою куркою зовсім не обмежуються салатами. Так, популярні супи з цим ароматним компонентом. Солянка – страва, в рецепті якого завжди можна знайти щось нове. На два літри води береться:

  • 250-300 г копченостей;
  • 2 моркви;
  • 3 солоних огірка;
  • помідор;
  • 150-200 г охолодженого курчати;
  • 3 ложки рослинної олії;
  • базилік, каперси, лавровий лист, петрушка, селера, кріп, оливки;
  • столова ложка томатного соусу або пасти;
  • сіль.

Копчені крильця в домашніх умовах

Овочі чистяться і нарізаються кубиком. М’ясо кип’ятиться 7 хвилин, після чого промивається і вариться в чистій воді. Морква, селера припускаються на соняшниковій олії. Помідори нарізати і додаються в заправку. Копчений і відвареної курча нарізаються і доварювати в бульйоні. Огірки ріжуться кубиками і припускаються на сковороді разом з томатною пастою, додаються в бульйон. В кінці додаються каперси, оливки, рубана зелень. Готова солянка подається зі свіжою зеленню, скибочкою лимона і сметаною.

Тарталетки з овочами і копченої грудкою

Рецепти з копченої курки – це в тому числі і другі страви, наприклад, тарталетки з овочами.

На 350 г курячої грудки необхідно:

  • болгарський перець;
  • середня морква;
  • зубчик часнику;
  • зелень;
  • майонез;
  • рослинна олія.

Морква натирається, перець ріжеться тонкою соломкою, часник і зелень дрібно подрібнюються. М’ясо відділяється від кісток і шкіри, робиться кубиками. Перець і морквина пасерують 5 хвилин, після чого додається часник. Птах перемішується з овочами і майонезом. Маса розкладається на тарталетках і охолоджується.

Смачного!