Вітамінний салат з брокколі з йогуртом. Рецепт.

Салат з брокколі з родзинками і насіннячками

Брокколі – справжня комора корисних для організму речовин і вітамінів, в основному вона багата великим вмістом бета-каротину.

Брокколі попереджає серцево-судинні захворювання, захворювання на рак, зміцнює імунітет.

Брокколі не любить високу термообробку і для того, щоб отримати насолоду від смачної капустою, не втрачаючи її корисних властивостей, існує велика кількість рецептів дієтичних і вітамінних салатів. Один з них – це салат з брокколі з йогуртом.

 РЕЦЕПТ САЛАТУ З брокколі З ЙОГУРТОМ.

Приготування салату:

1. Приготуйте брокколі. Розберіть суцвіття на гілочки, промийте і дайте стекти воді, відкинувши на друшляк.

2. Цибулю очистіть і наріжте дрібно ножем.

3. Ізюм ретельно промийте, обдайте окропом і дайте стекти зайвої рідини.

4. Апельсиновий сік можна купити готовим в магазині, але краще вичавити сік самим.

5 У великій мисці змішайте брокколі, дрібно нарізану цибулю, родзинки та насіння.

6. У маленькій мисці збийте йогурт, апельсиновий сік і майонез в однорідну масу.

7. Вилийте її на овочі і перемішайте, щоб заправка все рівномірно покрила.

Салат з брокколі з йогуртом готовий!

Смачного!

Склад салату:

  • 4 склянки гілочок брокколі;
  • 0,25 склянки цибулі;
  • 3 ст. л. родзинок;
  • 2 ст. л. соняшникового насіння;
  • 0,25 склянки йогурту;
  • 2 ст. л. апельсинового соку;
  • 1 ст. л. нежирного майонезу.
  • Енергетична цінність 1 порції – 100 ккал
  • жири 3,7 г (насичені 0,5 г);
  • холестерин 2 мг;
  • натрій 68 мг;
  • клітковина 3,5 г

Кількість продуктів на 4 порції.