Вино із чорниці в домашніх умовах

Що може бути більш розслаблюючим келиха чорничного вина, після трудового дня. Відчути його терпкий смак, здалеку нагадує бургундський виноград, порадувати своє око насиченим кольором приготованого напою. Він більш корисний для здоров’я, ніж будь-який біле або червоне вино. Процес приготування домашнього вина – це захоплююче творчість і спосіб зберегти вітаміни з швидкопсувних продуктів, якщо немає можливості зберігати їх в іншому вигляді. Вино допоможе зміцнити сили, подолає багато хвороб, якщо вживати його в розумних кількостях.

А додавання пряних рослин дозволяє отримати ще більш цілющий напій, який часто застосовують в медичних цілях. Всі знають про неймовірну користь чорниці. Це природний джерело вітамінів і мікроелементів. Її антиоксиданти відіграють роль «молодильного яблука», угамовуючи вільні радикали. У народній медицині застосовують її при захворюваннях кишечника, нирок, шкіри, при цукровому діабеті і т. Д. Всім відомо вплив плода на зір. Корисні властивості можна перераховувати безкінечно.
Тут ви знайдете рецепт домашнього вина з чорниці.

За смаком воно нагадує червоне. Цікаво, що в ньому майже відсутня присмак ягоди.

Через невелику кислотності її в більшості випадків використовують для приготування сухого вина. Головні умови «творчості» – чистота приміщення, посуду і відмінна сировина. Отже, приступаємо безпосередньо до самого процесу. Два ексклюзивних рецепта від самого бога вина – Діоніса

1 рецепт

знадобиться:

  • 4 кг ягід чорниці;
  • 6л води;
  • 1 кг цукрового піску;
  • 5г винних дріжджів.

У наш просунутий XXI століття не обов’язково бігти в ліс з кошиком в пошуках чорниці. Хоча якщо ви любите прогулянки на природі, то можна і погуляти по лісі. Ще дві користі для здоров’я: розвантажити і розслабити свій вічно працює розум, а також наситити легені киснем. Для зайнятих людей, що живуть в скаженому ритмі в великих і маленьких містах досить відвідати магазин або ринок.

  1. Ягоди потрібно ретельно перебирати, позбутися від листочків, плодоніжок, гілля та сміття. Стежити, щоб не трапилося перестиглих плодів, які можуть зіпсувати смак вина з чорниці.
  2. Після вимити, обсушити.
  3. Потім слід розім’яти їх виключно методом роздавлювання, але не використовувати м’ясорубку або блендер.
  4. З води (3 л) і цукру зробити сироп. Поки він не охолов, можна за бажанням додати подрібненої м’яти або цедри лимона. Це додасть домашньому провину витонченості смаку.
  5. Все змішати в обеззараженной посуді, накрити марлею і залишити в темному теплому місці (20-27 градусів) на 2 тижні.
  6. Після закінчення зазначеного терміну молоде чорничне вино злити, додати 3 л води, закрити посудину водяним затвором і залишити ще на 3 тижні в тому ж місці.
  7. Розлити наш «нектар» по пляшках (зливаємо акуратно, відокремивши від осаду) і ставимо в прохолодне місце (10-16 градусів) ще на місяць дозрівати.

Рецептів вина з чорниці в домашніх умовах досить. Можна використовувати не тільки цукор, а й мед.
до змісту ^

2 рецепт

Що потрібно:

  • 3 кг ягід чорниці;
  • 300г меду;
  • 1,7 кг цукрового піску;
  • 4,5л води.
  1. Так само, як і в першому рецепті, розминаємо ягоди. Краще не руками, а дерев’яним товкачем. Можна і кухонним начинням для приготування пюре. Не забуваємо, що все повинно бути гранично стерильно, щоб убезпечити себе від розвитку патогенних бактерій в нашому напої.
  2. Далі заливаємо отриману масу 3 літрами води, закриваємо горлечко посуду марлею і залишаємо бродити на 4 дні.
  3. Після рідина зливаємо і додаємо в наше сусло готовий теплий сироп із зазначеним в рецепті кількістю цукру, меду і 1,5 л води.
  4. Бутель закриваємо водяним затвором і залишаємо бродити на 1 місяць.
  5. Після закінчення терміну вино фільтруємо і розливаємо по пляшках. Витримуємо ще 2 місяці в прохолодному місці.

Термін зберігання вина з чорниці – до 3 років. Краще зберігати еліксир довголіття в дубових бочках в погребі. Але не у всіх є така можливість. Так, що можна і в скляній тарі в прохолодному місці.

На просторах інтернету ви можете знайти спосіб приготування цього напою на свій смак. Тут запропоновано оптимальний варіант – рецепт, який не забере багато часу і сил. А напій вийде смачним і з красивим насиченим кольором. Єдине правило, яке потрібно запам’ятати: у творчій діяльності – все робити не поспішаючи, з любов’ю.